Este denumirea unor alge marine folosite ca sursă de iod. Această plantă marină este des întâlnită pe plajă, dar din fericire, face parte dintr-o specie care creşte în adâncul apei. Spre deosebire de celelalte tipuri de alge, kelp diferă prin culoare, gust şi profilul nutrienţilor. Le putem întâlni deseori în rulourile de sushi.
Algele kelp pot fi consumate crude, gătite, pudră sau în suplimente. Pentru că absorb nutrienţii din mediul marin, algele kelp sunt bogate în:
Beneficiile acestor vitamine şi nutrienţi sunt substanţiale. Vitaminele B sunt esenţiali pentru metabolismul celular şi produc energia în corp. Potrivit Centrului Medical UCSF, algele kelp conţin mai mult calciu decât multe alte legume şi verdeţuri, fiind important în menţinerea funcţiilor musculare optime şi a oaselor puternice.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.