Deformare în formă de con a corneei data de o subţiere a acesteia ca urmare a unei anomalii a colagenului său.
Un keratocon prezintă adesea un caracter ereditar şi poate însoţi alte anomalii ca trisomia 21 (mongolismul) sau atopia (predispoziţia la alergie).
Keratoconul are evoluţie lentă si se manifestă printr-un astigmatism care apare tardiv, creşte treptat şi devine din ce în ce mai neregulat. Corneea continuă să se subţieze şi pot apărea opacităţi în jurul zonei deformate, apare o scădere a acuităţii vizuale.
Tratamentul consta in corectarea astigmatismului cu ochelari si cu lentile de contact speciale cand se agraveaza. Pentru a preveni perforarea corneei foarte subţiate, este o grefă de cornee.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.