L-Teanina

L-Teanina este un aminoacid care se regăseşte în frunzele de ceai şi în cantităţi foarte mici în ciupercile din special Bay Bolete. Se poate găsi atât în ceaiul verde, cât şi în ceaiul negru sau sub formă de pilule sau tablete. În urma cercetărilor s-a descoperit că L-Teanina produce relaxare, dar fără stări de somnolenţă şi, tocmai de aceea, multe persoane consumă L-Teanina pentru a scăpa de stres.

L-Teanina: beneficii

Te eliberează de stres şi anxietate. O cană de ceai te poate ajuta să te simţi mai  uşurat, iar asta datorită beneficiilor p care le are în privinţa nivelului de anxietate. Studiile publicate în Jurnalul Clinic de Psihiatrie s-au concentrat asupra persoanelor care suferă de schizofrenie şi tulburări schizoafective, descoperind că L-Teanina scade nivelul de anxietate şi îmbunătăţeşte simptomele.

Creşte nivelul de concentrare. Alături de cofeină, L-Teanina poate ajuta la creşterea nivelului de concentrare şi atenţie. Un studiu din 2014 a arătat că nivelul moderat de L-Teanina şi cofeină (undeva între 97mg şi 40 mg) a ajutat un grup de tineri să se concentreze mai mult în urma unor task-uri. Participanţii la studiu s-a simţit mai puţin obosiţi faţă de obicei şi, potrivit altui studiu, aceste efecte sunt resimţite în mai puţin de 30 de minute.

Imunitatea este mai bună. În urma unor cercetări s-a demonstrat că L-Teanina ajută la îmbunătăţirea funcţiilor sistemului imunitar. Un alt sudiu a arătat că L-Teanina poate ajuta la îmbunătăţirea inflamaţiilor din tractul intestinal, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma aceste afirmaţii.

Tratament împotriva tumorilor şi cancerului. Autorii unui studiu publicat în anul 2011 sugerează că L-Teanina descoperită în specia de ciuperci Bay Bolete funcţionează perfect în îmbunătăţirea eficienţei medicamentelor din urma chimioterapiei.  Astfel, se aşteaptă ca L-Teanina să poată îmbunătăţi capacitatea tratamentelor de chimioterapie de a lupta împotriva cancerului.

Menţine tensiunea sub control.  L-Teanina este benefică pentru cei care au probleme cu tensiunea în condiţii de stres. 

Îmbunătăţeşte calitatea somnului.

Te scapă de sinuzită.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”