Lactobacillus acidophilus

Bacterie gram-pozitiva care produce acidul lactic. Se regasesc in produsele alimentare, tractul gastro-intestinal si vagin.

Lactobacillus este un tip de bacterie care face parte dintr-o familie de diferite specii. Există bacterii ”prietenoase” care în mod normal trăiesc în sistemul nostru digestiv, urinar şi genital, fără să producă vreo afecţiune. De asemenea, se regăseşte în anumite alimente fermentate precum iaurtul sau lactatele în general. Este folosit pentru tratarea şi prevenirea diareei, inclusiv a infecţiilor provocate de aceasta. Unele persoane administrează lactobacillus pentru probleme generale de digestie, cum ar fi colici în cazul bebeluşilor, inflamaţii ale colonului, Helicobacter, un tip de bacterie care provoacă ulcerul şi pentru alte tipuri de infecţii inclusiv cele urinare sau vaginale.

O altă întrebuinţare a bacteriei lactobacillus este în cazul afecţiunilor de piele ca eczeme, leziuni şi acnee. De altfel, este folosit şi pentru nivelul crescut de colesterol, intoleranţa la lactoză, boala Lyme şi pentru a îmbunătăţi sistemul imunitar.

Administrat pe cale orală nu prezintă niciun risc, iar efectele negative pot fi de cele mai multe ori minore, incluzând gazele intestinale sau balonarea. 

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”