Laringoscopie

Examen care permite vizualizarea laringelui.

Examen practicat în caz de disfonie (modificare anormală a timbrului vocii: voce aspră, spartă etc.), de tulburări ale deglutiţiei, de dureri ale faringelui sau de dificultăţi respiratorii.

Există 2 tipuri de laringoscopie: laringo­scopia indirectă şi laringoscopia directă.

Laringoscopia indirecta:  Subiectul este aşezat în şezut, medicul purtând o lampă de iluminare pe frunte se pozitioneaza în faţa lui. Subiectul deschide gura iar medicul îi apasa limba catre în faţă introducand o oglindă mică în fundul gurii ce ajuta la vizualizarea bazei limbii, a faringelui,a epiglotei, a corzilor vocale şi a primelor 3 inele ale traheei.

Laringoscopia directă este o tehnică de vizualizare a laringelui sub anestezie generală. Un fibroscop (tub conţinând un sistem optic şi de iluminare) este introdus prin gură până în laringe. Instrumentele miniaturizate de la extremitatea laringoscopului sau o radiaţie laser permit să se realizeze imediat actele chirurgicale dacă examenul relevă necesitatea acestora.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”