Luteină

[Progesteron]
Este un pigment galben care aparţine clasei xantofilelor şi se regăseşte în frunzele plantelor, gălbenuşul de ou şi corpus luteum. Face parte din celulele fotosensibile din fundul ochiului şi protejează pata galbenă odată cu înaintarea în vârstă.
 
De asemenea, ajută la îmbunătăţirii vederii persoanelor care suferă de cataractă şi previne apariţia anumitor forme de cancer. Printre alimentele bogate în luteină se numără broccoli, spanacul, salata kale, porumbul, kiwi, strugurii, sucul de portocale şi dovleceii.
 
Când vorbim de luteină, multe persoane se gândesc la ”vitamina ideală pentru vedere”, deoarece ajută la prevenirea bolilor de vedere, în timp ce alte persoane se ajută de luteină pentru a preveni cancerul de colon, de sân, diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. De asemenea, numeroase multivitamine conţin luteină, dar conţin cantităţi foarte mici, undeva la 0.25 mg per tabletă.




 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”