Mastita

Inflamaţie, acută sau cronică, a glandei mamare.

Mastita acută –  în general fără gravitate se observă de cele mai multe ori la începutul alăptării, dar mai poate fi cauzată de virusul oreionului, poate fi prima manifestare a unui cancer de sân sau poate avea o origine hormonală. La nou-născut şi la adolescent semnele dispar de Ia sine în câteva săptămâni. Tratamentul antibiotic local şi general al femeii care alăptează conduce la vindecarea, dar când s-a format un abcesul acesta trebuie operat.

Mastita cronică – este cauzată de infecţiile bacteriene repetate sau de modificările hormonale, se percepe o greutate a sânului şi prezenta de tumori mul­tiple, uneori cu o scurgere seroasă prin mamelon. Aceste semne sunt mult mai clare în cea de a doua jumătate a ciclului menstrual. Mamografia,ecografia şi biopsia uneia dintre tumori permit să se stabilească diagnosticul şi să se facă diferenţierea de cancer.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”