Inflamaţie a mastoidei (baza osului temporal).
Mastoidita cronică – este cauzată de o otită cronică prelungită, în timp conduce la marirea inflamatiei.
Mastoidita mascată – o mastoidită acută care se dezvoltă în cursul unei otite al cărei tratament antibiotic este prost adaptat.
Subiectul are febră, otita persistă, starea generală se alterează, isi pierde pofta de mâncare.
Tratamentul antibiotic este modificat în functie de datele antibiogramei, dacă nici acesta nu este eficace se recurge la o mastoidectomie (incizarea chirurgicală sub anestezie generală a mastoidei si curăţarea cavităţilor mastoidiene pentru eliminarea focarelor de infecţie).
Mastoidita exteriorizată – o inflamaţie acută a mastoidei cauzata de o complicaţie unei otite acute, care se exteriorizează în pielea din spatele urechii (pielea este roşie, sensibila, este posibil prezenta unui abces subcutanat). Subiectul are febră, frisoane, dureri le cap, este obosit, are dureri de ureche, auzul este afectat.
Tratamentul constă în luarea de antibiotice şi adesea în mastoidectomie.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.