Stare depresivă gravă ce se caracterizeaza printr-o prostraţie, un sentiment de culpabilitate, un delir de negare de sine. Riscul major este sinuciderea
Melancolia apare în cursul afecţiunilor neurologice, endocrine, în psihoza maniacodepresivă, la începutul schizofreniei, sau in cazul unor situatii dificile.
Tratamentul melancoliei este o urgenţă ce necesită spitalizare, administrarea de antidepresive, o susţinere psihoterapică, tratamentul de fond depinde de cauza melancoliei.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.