Micozis fungoid

Boală caracterizată printr-o proliferare cutanată a limfocitelor, face parte din limfoamele cutanate (tumori cutanate dezvoltate pe seama ţesutului limfoid).

Micozisul fungoid afecteaza mai ales bărbaţii între 40 şi 60 ani, prima fază fiind carcterizata de apariţia plăcilor cutanate de o culoare ce variaza de la roz deschis la roşu-violaceu.Faza a doua (faza infiltrată) leziunile se ingroasa fomand suluri de culoare de variaza de la gălbui la roşu închis.

Faza a treia (faza tumorală) este caracterizată prin apariţia unor mici noduli care pot creşte şi forma  tumori canceroase, boala evolueaza si afecteaza ganglionii limfatici sau la viscere.

Tratamentul constă în prima etapa din chimioterapia locală (aplicaţii de mecloretamină), puvaterapie (expunere la radiaţii ultraviolete în cabină) sau radioterapie, în formele mai evoluate chimioterapia permite atenuarea simptomelor bolii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”