Miocardiopatie

Afectiune neinflamatorie a miocardului, cu frecventa mica, ce afecteaza in general  ventriculul stâng.

Miocardiopatia este de origine infecţioasă (virală), metabolică, toxică (alcool etc.), autoimună, datorata  îmbătrânirii, de un deficit în vitamina Bl,  datorata unei miopatii (miopatia lui Duchenne), de o afecţiune congenitală, de o expunere la radiaţii X, de o boală generală ca diabetul, de o boală de supraîncărcare ca hemocromatoza (supraîncărcarea în fier) sau amiloza (supraîncărcare într-o proteină, substanţa amiloidă) sau poate fi de o cauză necunoscută.

La începutul miocardiopatia poate fi asimptomatica. Subiectul prezinta oboseala, respiraţia grea, dureri toracice, ritm neregulat sau ritmul accelerat al inimii si  pot apărea edeme (umflări ale gleznelor şi picioarelor).

Tratamentul este al cauzei insotit de restricţii ale activităţii fizice. Cand este prezenta o insufi­cienţă cardiacă severă o intervenţie chirurgicală necesara.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”