Miopie

Deregrale a refracţiei oculare ce conduce la o proastă vedere a obiectelor depărtate fără a afecta vederea de aproape. Imaginea unui obiect depărtat se formează înainte de retină, vederea fiind  înceţoşată.

Miopia simpla – nu are consecinţe asupra ochiului în sine, apare la pubertate (-4 sau -5 dioptrii) si creşte în timpul adolescenţei dupa care se stabilizeaza.

Miopia puternica – adesea ereditară sau urmare a unei boli a ochiului în copilărie. Ea apare către vârsta de 6 sau 7 ani şi avanseaza rapid.  Este însoţită de leziuni degenerative ale fun­dului de ochi (coroida, sclerotică şi retina), cu un risc de dezlipire a retinei.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”