Dimensiuni anormal de mici ale înălţimii în raport cu înălţimea medie a indivizilor de aceeaşi vârstă şi de acelaşi sex.
Nanismul poate avea cauze antenatale sau post natale. Cauze antenatale : întârzierea creşterii intrauterine, anomaliile osoase, constituţioanle (acondroplazia -boală genetică ce afectează scheletul), anomalii cromozomiale care conduc la diverse malformaţii.
Nanismele cu debut post natal cuprind anomaliile endocrine: hipotiroidia (absenţa sau deficienţa glandei tiroide), insuficienţa hormonului de creştere. Malnutriţia si carenţa afectivă pot duce la nanism.
Tratament când este posibil este un tratament al cauzei.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.