Tumoră benignă a unui nerv.
Neurinom al nervilor cranieni – tumoră benignă a unui nerv legat de encefal, cel mai frecvent afectat este nervul auditiv. Neurinomul afectează subiecţii de vârste cuprinse între 40 şi 60 ani.
In prima faza tumora se dezvoltă în conductul auditiv intern şi este insotit de semne usoare: scăderea uzului în mod treptat şi de o singură parte, zumzăituri în ureche, vertije. In a doua faza tumora creşte în cavitatea craniană. Subiectul prezinta furnicături, dureri în regiunea trigemenului (pe faţă) şi paralizie a regiunii nervului facial (muşchii feţei).
Diagnosticul se pune pe baza imageriei prin rezonanţă magnetică (I.R.M.) şi a potenţialelor evocate auditive (înregistrarea răspunsului nervos la stimulările sonore). Tratamentul constă în îndepărtarea chirurgicală a tumorii.
Neurinomul nervilor rahidieni – tumoră benignă a unui nerv legat de măduva spinării, observată la persoanele trecute de 40 ani.
Timp de mai mulţi ani, durerile se limitează la rădăcina nervului şi survin mai ales în poziţia orizontală a bolnavului, se seamănă cu cele ale unei sciatice. Cresterea tumorii provoacă o compresie a măduvei spinării ce duce la dureri mai intense.
Diagnosticul se stabileşte prin mielografiei sau imageriei prin rezonanţă magnetică (I.R.M.). Tratamentul constă în practicarea ablaţiei chirurgicale a tumorii.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.