Niacinamida

Este un compus al vitaminei B si este un element care se regaseste in coenzima. Există două forme ale Vitaminei B3. una dintre ele este niacina, iar cealaltă este niacinamida. Niacinamida se regăseşte în numeroase alimente precum carne, peşte, lapte, ouă, legume verzi, fasole şi cereale. De asemenea, se regăseşte şi în numeroase suplimente cu Vitamina B.

Se administrează pe cale orală şi previne deficitul de Vitamina B3 şi poate ajuta împotriva schizofreniei, halucinaţiilor din urma consumului de droguri, bolii Alzheimer şi a pierderilor de memorie din cauza înaintării în vârstă, împotriva spasmelor musculare, depresiei şi dependenţei de alcool.

Unele persoane consumă niacinamidă pentru tratarea acneei, a afecţiunilor de piele precum rozacee şi lepră, ADHD, pierderi de memorie, artrită şi prevenirea durerilor premenstruale de cap, luptă împotriva digestiei, reduce efectele îmbătrânirii, scade tensiunea, îmbunătăţeşte circulaţia, orgasmele şi previne cataracta.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”