Obstrucţie nazală

Obstrucţia nazală apare atunci când pasajul nazal este blocat sau când apare dificultatea de a respira pe nas. 

Cauze:

  • Gripă sau răceală. mucusul poate umple cavitatea nazală şi poate provoca obstrucţie nazală temporară.
  • Infecţii ale sinusurilor. Sinusurile sau cavităţile care sunt în legătură cu nasul se pot umple cu mucus infestat rezultând astfel sinuzita. 
  • Rinită alergică. Mucusul poate rezulta din alergii sau o reacţie nazală la alergeni precum polen sau animale.
  • Rinită non-alergică. Mucusul poate rezulta în urma unei reacţii la poluare sau fum.
  • Polipi nazali
  • Prezenţa obiectelor străine în nas. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă în cazul copiilor.
  • Tumori sau chisturi nazale. Foarte rare sunt cazurile ăn care obstrucţia nazală are loc din cauza chisturilor sau tumorilor.
  • Deviaţa de sept. Partea dreaptă şi stângă a nasului sunt despărţite de un perete din oase şi cartilage numite sept nazal. În timp, acesta se poate lăsa într-o parte sau alta, cauzând obstrucţie nazală. Această deformare a nasului apare la naştere sau poate fi rezultat al unei accidentări la nivelul nasului.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”