Boală infecţioasă gravă, cronică sau acută, a ţesutului osos cauzata de stafilococul auriu. Contaminarea osului cu stafilococul auriu se face pe cale sangvină, pornind de la o infecţie locală (plagă infectată, abces, fractură deschisă)
Osteomielită afectează mai ales oasele lungi (tibie, femur, humerus) si este prezenta cu precădere la copii sau la adolescenţi.
Osteomielită se caracterizeaza prin dureri intense ale osului afectat, însoţite de o impotenţă funcţională totală, printr-o inflamaţie şi o umflătură locală, o febră mare şi o alterare a stării generale. Uneori simptomele sunt mai puţin intense, asemănătoare cu cele ale gripei.
Tratamentul trebuie să fie întreprins de urgenţă si constă dintr-o antibioterapie prelungită (mai multe luni), cu imobilizarea osului infectat cu gips. In caz de osteomielită acută, pentru îndepărtarea unui sechestru (fragment osos izolat), sau în caz de osteomielită cronică se recurge la ablaţie şi grefă osoasă.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.