Patch (sistem transdemic)

[sistem transdemic]

Structura de mici dimensiuni (asemanatoare unui plasture) cu propietati adezive ce contine un medicament si care este destinata să fie lipita de piele.  .

Patchul difuzează local un medicament în piele sau în întreg organismul pe cale sangvina.

In prima categorie sunt patch-testul (sau timbrul) cu tuberculină este folosit  pentru diagnosticarea tuberculozei sau pentru controlul eficacităţii vaccinului; patch-testul (sau epidermotestul) cu un alergen permite diagnosticarea unei alergii a subiectului.

A doua categorie de patch ce permite unui medicament să traverseze pielea, să ajungă în sânge şi să difuzeze în organism utilizeaza derivaţii nitraţi împotriva angorului (angina pectorală), nicotină pentru uşurarea încetării fumatului, hormonii estrogeni pentru a compensa o insuficienţă a secreţiei ovarelor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”