Orice afecţiune caracterizată prin dureri provocate de o inflamaţie a ţesuturilor din vecinătatea articulaţiei umărului.
Ea este favorizată de factori congenitali (spaţiu prea strâmt între tendoanele muschilor rotatori şi bolta osoasă subacromială) sau este dobândită (utilizarea excesivă a articulaţiei umărului – profesională sau sportivă).
Este cauzată de o inflamaţie a tendoanelor care acţionează muşchii rotatori ( ce joaca rol in miscarea de rotaţie a umărului – cel mai des fiind afectat muşchiul supraspinos), a bursei seroase subacromiodeltoidiene (spaţiul de alunecare dintre muşchiul deltoid şi acromiom şi muşchii rotatori pe de altă parte) şi/sau a capsulei articulaţiei scapulohumerale (dintre omoplat şi humerus).
Simptomele pot fi mai mult sau mai puţin severe :
Tratamentul este in functie de cauza si constă în administrarea de antiinflamatoare locale (pomadă, infiltraţii), orală sau intramusculară cat si kineziterapie. Alte optiuni sunt efectuarea unei puncţii a lichidului inflamator sau interventia chirurgicală prentru repararea tendonului rupt.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.