Formă de epilepsie generalizată (afectând în totalitate cortexul cerebral).
Petit mal epileptic (în limbajul curent petit mal) grupează două tipuri ale acestei afecţiuni.
Crizele epileptice ce apar între 4 şi 6 ani si constau într-o suspendare a stării de conştienţă pe o durata de 30 de secunde, subiectul ramine nemiscat cu privirea fixa si nu reactioneaza la stimuli sonori (la chemare). Crizele dispar de cele mai multe ori la pubertate insa în 40% dintre cazuri ele pot fi înlocuite cu crize de grand mal (formă majoră de epilepsie generalizată). Tratamentul recurge la antiepileptice.
Petit mal mioclonic (formărară) apare între 13 şi 20 de ani şi constă în mioclonii (secuse musculare) sincrone de ambelor părţi ale corpului ce afecteaza mai ales membrele superioare. Crizele survin dimineaţa, la puţină vreme după trezire. Tratamentul este cel al epilepsiei, prognosticul este bun insa unii subiecti pot evolua catre un grand mal.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.