Flux menstrual care survine la intervale mai frecvente decât de obicei (la mai puţin de 24 de zile).
Polimenoreea este cauzată de o scurtare a ciclului menstrual fie în prima sa fază (faza de maturare a foliculului ovarian), fie în cea de a doua fază (faza Iuţeală, care corespunde degenerescenţei foliculului transformat în corp galben). Scurtarea fazei de maturare a foliculului corespunde unei hiperactivităţi ovariene care poate antrena o absenţă a ovulaţiei. Scurtarea duratei de viaţă a corpului galben (mai frecventă) se întâlneşte la pubertate şi în cursul premenopauzei. In perioada de activitate genitală, această insuficienţă se observă în cadrul sindromului ovarelor polichistice, în caz de hiperprolactinemie (secreţie excesivă de prolactină), sau în cazul luării de micropilule.
Scurtarea primei faze a ciclului nu necesită vreun tratament, dacă nu are loc ovulaţia în acest caz se administraza hormoni ce permite declanşarea acesteia. Tratamentul scurtării celei de a doua faze a ciclului (faza Iuţeală) constă în administrarea de progesteron natural sau de progestative de sinteză şi în tratamentul cauzei, atunci când este posibil.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.