Prostatectomie

Ablaţie chirurgicală a prostatei, a veziculelor seminale şi a ampulelor deferenţiale. Principala indicaţie a prostatectomiei este cancerul de prostată atunci când el n-a invadat încă ţesuturile învecinate şi când a afectat un subiect tânăr.

Prostatectomia consta in îndepărtarea prostatei, chirurgul pune cap la cap uretra şi vezica astfel încât să permită micţiuni normale, în caz de prostatocistectomie urina este fie deviata spre peretele abdominal, prin anastomoza celor două uretere cu un segment de intestin, a cărui extremitate este îmbinată la nivelul pielii, fie este emisă pe căi naturală mulţumită confecţionării unei neovezici plecând de la un segment de intestin.

Principalele complicaţii ale prostatecto­miei sunt: o impotenţă sexuală (50%-70% dintre cazuri), o incontinenţă urinară (1%- 5% dintre cazuri), o îngustare provocată de o proastă cicatrizare a anastomozei dintre uretră şi vezică, care stânjeneşte evacuarea vezicii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”