Proteinurie

Prezenţă a proteinelor în urină.

Nivelul proteinelor în urină este în mod normal foarte mic (sub 50 miligrame in 24 ore) şi nu poate fi detectat prin metodele de cercetare convenţionale.

Proteinuria este cauzată de leziuni ale glomerulilor (unităţile de filtrare ale rinichiului)  unde se elaborează urina primara. Proteinuria poate fi asimptomatica sau când este abun­dentă se manifesta  printr-un sindrom nefrotic (edeme ale gambelor şi ale feţei, micşorarea nivelului de proteine în sânge).

Tratamentul este cel al cauzei (al bolii ce o provoaca), o proteinurie când nu se încadrează într-un sindrom nefrotic nu necesită tratament sau regim.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”