Psihopatie

Stare de dezechilibru psihologic carac­terizat prin tendinţe asociale fără deficit intelectual şi fără afectare psihotică.

Psihopatia apare in general la începutul pubertăţii insa semne premergătoare pot să se manifeste din copilărie (cruzime cu animalele, brutalitate a copilului faţă de colegii săi etc). Subiectul nu-şi poate învinge angoasa decât trecând la acţiune si manifestă un comportament la limita normalităţii caracterizat prin stil de viaţă instabil, caracter dificil, autoritate, agresivitate, delincvenţa, con­duitele perverse, toxicomania, în mod obişnuit o ameliorare spontană se manifestă după vârsta de 40-45 ani.

Subiectul (respectiv psihopatul) are adesea un comportament provocant şi violent, familia trebuie să stabi­lească reguli care sa îi permit să-şi canalizeze agresivitatea (precizându-i noţiunile de bine şi de rău) până când subiectul constientizeaza că agresi­vitatea lui nu serveşte la nimic şi că ea este înţeleasă ca o solicitare de afecţiune, doar în acest moment se poate stabili o comunicare verbală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”