Radioprotectie

Protecţia persoanelor, bunurilor şi mediului faţă de radiaţiile ionizante.

Normele legislative si regulamentare naţionale şi internaţionale sunt specifice utilizarii echipamentelor, transportul substanţelor radioactive, cu limitarea iradierii populaţiei în ansamblul şi referitoare la supravegherea persoanelor expuse profesional. Evitarea expunerii constituie cea mai bună protecţie.

In caz de accident nuclear sau de expunere la gaze conţinând izotopi radioactivi, cea mai bună prevenire faţă de riscul de captare a iodului radioactiv este de a administra cât mai devreme posibil de iod neutru, care saturează tiroida şi împedică iodul radioactiv să se fixeze în ea.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”