Intervenţie chirurgicală constând în repunerea la locul lui a unui organ (ureteră, muşchi) sau a unei părţi de corp secţionate (mână, picior) sau extrase (dinte).
Reimplantarea unui dinte extras accidental din alveola lui constă în reaşezarea acestuia în alveolă şi în apăsarea uşoară asupra lui fără a forţa. Această reimplantare trebuie practicată în decurs de o jumătate de oră care urmează extracţiei în caz contrar reuşita operaţiei este deosebit de aleatorie. Aşteptând să se ajungă la dentist rădăcina dintelui nu trebuie curăţată, dezinfectată ci doar clătită cu apă călduţă. Dintele trebuie să fie ţinut în gura victimei sau dacă este vorba de un copil în gura unui adult pentru a fi irigat şi conservat de salivă; el mai poate fi pus într-un pahar cu apă, cu lapte sau cu ser fiziologic.
Reimplantarea unui membru se practică în caz de amputaţie accidentală a unei porţiuni mai mult sau mai puţin lunga a unui membru sau a unei părţi de membru. Segmentul secţionat trebuie să fie manipulat cât mai puţin posibil, înconjurat de o compresă sterilă şi pus într-un sac de plastic ţinut pe gheaţă si poate fi conservat aproximativ 6 ore.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.