Tumoră malignă dezvoltată pe seama retinoblastelor, celule precursoare ale fotoreceptorilor retinei.
Retinoblastomul este o tumoră rară ce afectează îndeosebi copiii către vârsta de 18 luni si poate sa fie de origine ereditară sau nu .
Un retinoblastom se manifestă adesea printr-o leucocorie (pupilă albă) foarte întinsă, rar el provoacă un strabism sau o creşterea în volum a ochiului.
Tratamentul constă în îndepărtarea ochiului afectat (enucleare) dacă tumora este mare şi înlocuirea lui cu o proteză oculară. Radioterapia poate fi utilizată fie pentru evitarea unei enucleeri a ambilor ochi, fie în completarea tratamentului dacă tumora a invadat papila. Chimioterapia nu este indicată decât dacă este invadată coroida.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.