Retinopatie

Afecţiune a retinei, indiferent de cauza ei.

Retinopatia diabetică este o afecţiune cauzată de o degenerescenţă a capilarelor care irigă retina persoanelor bolnave de diabet ( peste 10 ani de boala diabetica)

Semne de manifestare: dilataţii ale capilarelor care iau forma unor mici puncte roşii (microanevrisme) , hemoragii de intensitate şi de forme variabile, exsudate albe pufoase sau exsudate uscate. Scaderea vederii surveni în formele avansate.

Tratamentul consta in fotocoagularea cu laser a leziunilor retiniene cat si tratatrea dia­betului. Retinopatia hipertensivă este o afecţiune a retinei cauzată de o hipertensiune arterială care afecteaza  circulaţia retiniană. Deseori asimpomatica insa isi poate face aparitia o sângerare în corpul vitros ce duce la aparitia unor mici pete câmpul vizual, complicaţia acestei retinopatii constă într-un edem retinian sau papilar.

Diagnosticul se pune in urma examinarii fundului de ochi, completat eventual cu angiografia oculară. Tratamentul constă în normalizarea tensiunii arteriale prin antihipertensoare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala trofoblastică gestațională. Dr. Alice Barbu: „Există cazul în care pacienta vine cu testul pozitiv”