Reumatism

Orice afecţiune dureroasă, acută sau cronică care obstructioneaza buna funcţionare a aparatului locomotor.

Reumatismele pot fi împărţite în 6 grupe principale:

Reumatismele infecţioase sunt cauzate de prezenţa unui germene în articulaţie se observă  în cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoidă, spondilartropatia, artrita psoriazică, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomelică, sin­dromul lui Schonlein-Henoch, angeitele.

Reumatismele microcristaline sunt cauzate de prezenţa cristalelor în articulaţie sau în tendoane : gută, condro- calcinoză articulară, boala calcificărilor tendinoase.

Reumatismele degenerative sunt provocate fie de degederescenţa şi uzura unei articulaţii (artroza membrelor), fie unor cauze mecanice (efort exagerat pentru a ridica o greutate, în caz de hernie discală), fie unei combinaţii a acestor factori (sindromul de îngustare a canalului carpian).

Afectiuni inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele şi periartritele.

Afecţiunile hematologice sau tumorale care se manifesta prin dureri ale aparatului locomotor sunt : mielomul multiplu şi metastazele can­ceroase osoase.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”