Riboflavina

[Vitamina B2]

Sau Vitamină B2.

Vitamină hidrosolubilă ce intervine în reacţiile care eliberează energia necesară celulelor, precum şi în metabolismul lipidelor, proteinelor şi glucidelor

Riboflavina sau Vitamina B2 se gaseste in sunt lapte şi produse lactate, ouă, carne (mai ales in organe), peştele, legumele cu frunze verzi şi drojdia de bere. Este rezistentă la căldură, dar foarte sensibilă la lumină şi la pH-ul alcalin; ea poate dispărea parţial la fierberea alimentelor.

Carenţa este legata de o malabsorbţie digestivă, de un aport alimentar insufi­cient sau de un consum excesiv de alcool si poate da leziuni ale pielii şi ale mucoaselor, precum şi tulburări oculare.

Vitamina B2 se administreaza in cazul  inflamaţie a comisurii buzelor şi a crampelor musculare cat si in eliminarea deficitului corespunzator acesteia.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”