Rinichiului (chist al)

[chist al rinichiului]

Cavitate patologică situată în rinichi de consistenţă fluidă limitată printr-un perete care îi este propriu.

Chisturile pot fi prezente în cazul unei boli gene­tice (boala polichistică a rinichilor), sau apar izolat  denumite atunci chisturi simple, pot fi unice sau multiple, modul de formare si factorii ce duc la aparita lor este necunoscut.

Chisturile rinichilor pot să nu prezinte simptome iar atunci când sunt foarte voluminoase pot provoca dureri lombare. In cazul in care apar in urma unei boli genetice chisturile sunt multile si conduc la distrugerea  ţesutul renal pro­vocând o insuficienţă renală cronică.

Chisturile simple nu necesită nici un tra­tament decât în caz că sunt deosebit de voluminoase iar atunci se opteaza pentru ablaţia chirurgicală a chistului , fie la puncţionarea lui pe cale transcutanată pentru a-l goli insa in acest ultim caz recidivele sunt frecvente.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”