Scurgere de lichid provenind din fosele nazale sau din sinusuri.
Lichidul poate fi limpede şi fluid, poate fi mucos sau purulent constituit din secreţii groase gălbui sau verzui.
Se deosebesc două tipuri de rinoree: rinoreea anterioară şi rinoreea posterioară.
Rinoreea anterioara se caracterizează printr-o scurgere spre nări, făcând necesară suflarea nasului.
Rinoreea posterioară se recunoaşte printr-o scurgere care merge în spatele foselor nazale, în acest caz lichidul este fie înghiţit fie expectorat.
In cazul în care lichidul este înghiţit prezenţa acestuia nu este sesizată întotdeauna, dar se poate vedea scurgerea dacă se examinează fundul gâtului.
O rinoree este adesea de origine infecţioasă, isi face aparitia în cursul unei rinite (inflamaţie a foselor nazale) sau al unei sinuzite (inflamaţie a sinusurilor). Tratamentul depind de tipul afecţiunii.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.