Examen al foselor nazale şi al faringelui.
Rinoscopi este utilizata în cazul unei afectiuni a foselor nazale şi a sinusurilor (rinită, sinuzită,etc.) Sunt doua metode de a executa o rinoscopie : rinoscopia anterioară şi rinoscopia posterioară.
Rinoscopia anterioară constă în plasarea succesivă în fiecare nară a unui specul în formă de con scobit, care permite să se observe partea anterioară a foselor nazale.
Rinoscopia posterioară se practică cu ajutorul oglinzii lui Clar (mică oglindă înclinată în sus şi montată pe un mâner). Medicul împinge uşor oglinda până în fundul gâtlejului şi vizualizeaza partea faringelui situată în spatele foselor nazale sau nazofaringe (cavumului) şi orificiile posterioare ale foselor nazale (coanele).
Dacă rezultatele obţinute prin aceste două examene se dovedesc insuficiente se recurge la o rinofibroscopie.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.