Apariţie în serul unui bolnav a unui anticorp specific (trecerea de la seronegativitate la seropozitivitate ) permiţând punerea în evidenţă a acestui anticorp.
Seroconversia se observă în cursul unei infecţii virale sau bateriene. Ea permite diagnosticarea infecţiei după timpul necesar organismului să produca anticorpi care vor fi detectabili printr-o metodă imunologică serologică. Când un gasit subiect negativ la testele precedente se dovedeşte pozitiv la un test ulterior, se vorbeşte de seroconversie.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.