Serovaccinare

Imunizare faţă de un germene sau faţă de o toxină prin injectarea asociată a unui ser imun şi a unui vaccin.

Serul imun (andserul) aduce prin anticorpii pe care-i conţine o imunitate imediată de scurtă durată împotriva microbului sau a toxinei. Vaccinul conferă o imunitate de lungă durată  dar care se stabileşte mai târziu.

Serovaccinarea se utilizează pentru a preveni tetanosul în cazul unei plăgi murdare pe care o are un rănit care n-a fost vaccinat sau care nu şi-a primit injecţiile sale de rapeluri vaccinante.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”