Sindrom hemolitic şi uremic (sindromul lui Moshcowitz)

[sindromului Moshcowitz]

Afecţiune care asociază o afectiune renală acută, o anemie şi o trombopenie (diminuarea numărului de plachete sangvine).

La copil sindromul survine la câteva zile după o gastroenterită cu diaree sângerândă. La adult, formele fără cauze sunt cele mai frecvente (o complicaţie a anumitor cancere, a tratamentului lor prin chimioterapie ;  o infecţiei cu H.I.V. ).

Tratarea simptomelor sale consta in : tratamentul insuficienţei renale prin dializă şi al anemiei prin transfuzie. Tratamentul în scop curativ face apel la medicamente inhibitoare ale funcţiilor plachetelor şi la perfuzii de plasmă proaspătă sau la schimbări plasmatice (procedeu de epurare a plasmei sangvine).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”