Totalitate a dereglarilor biologice ce au loc in prezenta unei inflamaţii în organism.
Sindroamelor inflamatorii pot fi generate de catre bolile infecţioase (ex. infecţie respiratorie / urinară)
de un cancer (ex. cancerul de rinichi); pot fi semnul unei conectivite ca poliartrita reumatoidă sau lupusul eritematos diseminat, al unei boli a lui Horton, al unui mielom multiplu sau al unei alte hemopatii.
Sindromul inflamator prezinta o alterare a stării generale (astenie, febră, anorexie, pierdere în greutate) şi/sau semnele bolii în cauză.
Sindromul poate fi descoperit întâmplător in urma analizelor sangvine la un subiect care nu prezintă nici un semn al bolii. Analizele sangvine evidenţiază o creştere a vitezei de sedimentare şi prezenţa markerilor inflamaţiei.
Inflamaţiile cronice conduc la o modificare a numărului şi aspectului elementelor sangvine: creşterea numărului de plachete şi de polinucleare nutrofile (varietate de globule albe), micşorarea dimensiunilor hematiilor (globulele roşii).
Un sindrom inflamator în sine nu se tratează, simptomele (ex. febră, dureri) pot fi tratate.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.