Sindrom posttraumatic

Totalitate a tulbu­rărilor existente ca urmare a unui accident, în absenţa oricărei cauze organice.

Acest sindrom constă în dureri constante sau neregulate de intensitate şi localizare varia­bile si nu este sinonim cu sechelele unui accident.  Durerile sunt insotite de tulburari senzoriale sau psihice (scăderea acuităţii vizuale sau auditive, pierderea memoriei). Sindromul posttraumatic poate fi intens impiedicind astfel revenirea la o viata normală cu posibilitatea aparitiei unei sinistroză (refuzul de a recunoaşte vindecarea ori amplificarea prejudiciului suferit).

Sindroamul posttraumatic se întâlneşte frecvent la victimele unui traumatism cranian uşor şi este caracterizat prin dureri de cap, ameţeli, tulburări ale atenţiei şi memoriei, insomnie sau stare de slabiciune .

Tratamentul constă în psihoterapie şi în admi­nistrarea de medicamente tranchilizante sau antidepresoare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”