Totalitate a simptomelor legate de o afectare a cartilagiilor rotulei şi cartilagiilor femurului care se găsesc în faţă (trohlee), asociată uneori cu o dezaxare a rotulei.
Factori ce pot conduce la aparitia sindromului rotulian sunt : de un puseu de creştere; de o amplificare a practicării sporturilor; de o supraîncărcare ponderală care duc la solicitari mecanice importante asupra cartilagiului, o anomalie morfologică a rotulei sau a trohleei; de o proastă poziţionare congenitală a rotulei ori dobândită prin dezechilibru muscular; de o utilizare neobişnuită sau excesivă a rotulei.
Simtomele se prezinta ca o jenă dureroasă mai întâi în timpul efortului, apoi în viaţa obişnuită (coborârea scărilor, poziţia aşezat pe o durată mare de timp), durerea este însoţită uneori de senzaţia de instabilitate sau de blocare a genunchiului.
Tratamentul este medicamentos şi impune, oprirea activităţilor sportive, luarea de antiinflamatoare nesteroidiene şi o fizioterapie (ionizări, ultrasunete). Tratament chirurgical nu se impune decât în caz de anomalii morfologice confirmate sau tratamentului medical nesatisfacator.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.