Sinus al fetei

Cavitate umplută cu aer, scobită în oasele capului, ce se dechide în fosele nazale.

Aceste sinusuri sunt simetrice, de fiecare parte a liniei mediane a feţei şi acoperite cu o mucoasă asemănătoare cu cea a foselor nazale. Rolul lor nu este bine cunoscut.

Tipuri de sinusuri ale fetei :

Sinusul etmoidal este format din mai multe cavităţi, sau celule, comunicând între ele. El este săpat în profunzime în masa laterală a etmoidului, în spatele rădăcinii nasului şi între feţele interne ale orbitelor.

Sinusul frontal este scobit în osul fontal, deasupra orbitei.

Sinusul maxilar este scobit în osul maxilarului superior, sub orbită. Prin faţa sa inferioară el se află în legătură cu rădăcinile celui de al doilea premolar şi primilor doi molari.

Sinusul sfenoidal este scobit în corpul osului sfenoid care închide în spate fosa nazală.

Bolile sinusurilor sunt inflamatorii (sinuzite) şi tumorale

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”