Elaborare de spermatozoizi de către testicul.
Spermatogeneza începe la pubertate sub influenţa gonadotrofinelor (hormoni secretaţi de hipofiză) şi se încetineşte la o vârstă înaintată.
Numeroase patologii pot crea disfunctii sau pot opri spermatogeneza, astfel : boală a testiculului care atinge tuburile seminifere (tuberculoză, febră de Malta, oreion, infecţie testiculară,ectopie testiculară), boală genetică (sindrom al lui Klinefelter), blenoragie prost tratată, dezechilibru hormonal hipotalamic sau hipofizar. Oprirea spermatogenezei nu afecteaza asupra funcţiei sexuale excepţie face cazul in care aceasta este provocată de tulburări hormonale.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.