Stafilococie

Infecţie cu un stafilococ, bacterie Gram pozitivă.

Stafilococii sunt prezenţi în aer, în apă şi pe toate supra­feţele. Este „gazduit”  în fosele nazale, intestin, glan­dele sudoripare şi pe piele. Stafilococul este un germene piogen (capabil să provoace formarea puroiului). Specia cel mai des responsabilă de infecţii este Staphylococcus aureus sau stafilococul auriu.

Infecţiile cu stafilococ pot fi contagioase şi se transmit prin contact cu focarele cutanate infectate. Ele sunt favorizate de o stare precara a organismului (alcoolism, subnutritie, de diabetul zaharat) şi apar frecvent la copiii mici şi Ia per­soanele foarte în vârstă. Există două tipuri de stafilococie, supurativă şi nesupurativă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”