Operaţie care face o femeie incapabilă să conceapă un copil.
Sterilizarea feminină poate fi realizată în caz de contraindicaţii categorice de luare a pilulei sau de aplicare a unui sterilet (boli cardiovasculare, riscuri infecţioase grave). Ea este interzisă în absenţa unei indicaţii medicale, deoarece este vorba de o mutilare voluntară.
Sterilizarea feminină se efectuează prin intermediul unei întreruperi a continuităţii trompelor uterine, care interzice întâlnirea dintre ovul şi spermatozoizi fără a modifica procesul hormonal. Ea este realizată adesea prin celiochirurgie (printr-o mică incizie abdominală care permite introducerea instrumentelor optice şi chirurgicale). Pe trompe sunt puse inelele (inele Yoon) ori clipsuri (clipsuri Hulka). Această tehnică de obicei nu este reversibilă in toate cazurile. O sterilizare definitivă este obţinută prin salpingectomie bilaterală (ablaţia trompelor uterine).
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.