Orice inflamaţie a mucoasei bucale.
Stomatitele pot avea multiple cauze: infectie de origine virală (herpes, varicclă, zona etc.) sau bacteriană, alergie la un aparat dentar, ulceraţie mecanică (frecarea dinţilor de gingie, aparat dentar prost adaptat), micoză (mărgăritărel), cancer bucal etc. Ele sunt favorizate de o proastă stare generală (convalescenţă, imunodepresie, tuberculoză, alcoolism sau malnutriţie).
Simptomele depind de cauza stomatitei, durere a cavităţii bucale, creşterea salivaţiei, mucoasa bucală poate prezenta vezicule, una sau mai multe afte sau o roşeaţă difuză.
Tratamentul local al unei stomatite constă în băi de gură; tratamentul general vizează tratarea cauzei. vezi Cheilită, Gingivită, Glosită.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.