Telemonitorizare fetala

Sistem de înregistrare la distanţă a zgomotelor cardiace ale fătului. SINONIME: monitorizare la distanta a cordului fetal, telesupraveghere a sarcinii.

Telemonitorizarea fetală este indicată în timpul sarcinilor cu risc care nu necesită o spitalizare a femeii (întârziere moderată a creşterii intrauterine, hipertensiune arterială mo­derată, ameninţare de naştere prematură, sarcină multiplă pornind din cea de a 28-a săptămână de amenoree). Pacienta aplică pe abdomenul său un captor legat la o cutiuţă ce conţine un aparat ce înregistrează zgomotele inimii fătu­lui. Pe cutiuţă pune apoi un receptor telefonic care transmite direct, pe cale electronică, informaţiile la imprimanta calculatorului central al serviciului de obstetrică sau a calculatorului de Ia domiciliu în cazul internării la domi­ciliu, ceea ce asigură supravegherea sarcinii. Telemonitorizarea durează o jumătate de oră pe zi. In caz de anomalie sau de tulburare a ritmului, femeia este spitalizată pentru control.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”