Inflamaţie a unui tendon.
Un tendon, ţesut fibros care uneşte un muşchi cu un os, poate să se inflameze fie la joncţiunea musculotendinoasă, fie la punctul lui de inserţie pe os (entesopatie), fie în partea sa mediană.
Tendinitele au cauze multiple, adesea asociate. Ele pot fi provocate de microtraumatisme repetate, profesionale (îndeosebi sportive) sau pot fi de origine degenerativă antrenând o uzură o ruptură a fibrelor de colagen care constituie tendonul .
Tendinită poate interveni ca urmare a unei afectiuni articulare inflamatorie sau de o poliartrită reumatoidă.
Durerea este simptomul dominant prezentă adesea în stare de repaus, ea se accentuează la palpare şi atunci când se solicită articulaţiile adiacente tendonului inflamat. Principalul risc al tendinitelor netratate este ruptura tendinoasă.
Tratametul se bazează pe repaus, pe luarea de antiinflamatoare aplicate sub formă de pomezi sau de geluri, pe cale orală, prin infiltraţii şi pe fizioterapie (ionizări, ultrasunete). In caz de tendinită cronică sau de ruptură tendinoasă se recurge la chirurgie.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.