Cancer care se dezvoltă de cele mai multe ori pe seama celulelor germinale ale testiculului, sub forma unui seminom, unui disembriom (sau teratom), unui coriocarcinom sau a unui carcinom embrionar.
Cancerul testicular se manifestă la bărbaţii cu vârste cuprinse între 15 şi 45 ani.
Cancerul testicular se traduce printr-o creştere în volum, nedureroasă, a bursei. Diagnosticul se pune pe baza ecografiei testiculului, apoi a dozării anumitor markeri sangvini ca a-feto-proteina şi fracţiunea fi a hormonului corionic gonadotrofic.
Tratamentul constă în orhidectomie (ablaţia chirurgicală a testiculului) şi într-un tratament radioterapie sau chimioterapie complementar. Seminoamele sunt tratate prin iradierea ariilor ganglionare abdominale şi toarcice. Alte tumori germinale sunt doar supravegheate atunci când nu prezintă nici o metastază sau sunt tratate prin chimioterapie dacă sunt decelate metastaze. Aceste tratamente n-au nici o urmare asupra calităţii erecţiei, dar sunt foarte agresive pentru celulelele germinale ale testiculului sănătos restant şi pot creea sterilitatea.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.