Tomografie prin emisie de pozitroni

Tehnică de imagerie medicală bazată pe detecţia a radiaţiilor asociate pozitronilor (particule elementare uşoare de aceeaşi masă cu electronii, dar cu încărcătură electrică pozitivă) emişi de o substanţă radio­activă introdusă în organism, care permite obţinerea de imagini în secţiune (tomografii) ale unor organe. ( Positrons Emission Tomography -PET).

Permite obţinerea unei imagini în secţiune intr-un interval de timp foarte mic ( citeva secunde), putind fi observate fenomenelor fiziologice ca: debitul sau volumul sangvin, metabolismul glucozei sau al oxigenului, sinteza proteinelor etc. Această tehnică este utilizată pentru examinarea inimii şi creierului, dar sunt posibile şi examinările oaselor, rinichilor şi plămânilor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”