Tehnică de imagerie medicală bazată pe detectarea – cu o cameră specială – a radiaţiilor gamma emise de o substanţă radioactivă introdusă în organism (scintigrafie), ceea ce permite obţinerea de imagini în secţiune (tomografii) ale diferitelor organe. (SPECT -Single Photon Emission Computed Tomography )
Cele două aplicaţii majore ale tomoscintigrafiei sunt explorarea inimii şi cea a creierului.
Tomoscintigrafia constă în reprezentarea în trei dimensiuni a unei părţi a corpului, plecând de la secţiuni zise tomografice, obţinute la rândul lor prin combinarea a numeroase imagini luate sub unghiuri diferite. Acestea din urmă sunt imagini scintigrafice, obţinute prin înregistrarea radiaţiei gamma emise de o substanţă radioactivă (trasor radioactiv) introdusă în organism.
CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.