Traheita

Inflamaţie acută sau cronică a mucoasei care acopera interiorul traheei.

O traheită este de origine infecţioasă (bacteriană sau virală), uneori iritativă (provocată, de exem­plu , de inhalarea de substanţe toxice – produse clorate mai ales). Forma cea mai curent întâlnită este traheita acută virală, care se răspândeşte prin epidemii de primăvară şi de toamnă şi care se vindecă spontan în câteva zile. O traheită este de cele mai multe ori asociată cu o rino­faringită, cu o laringită sau cu o bronşită (inflamaţie, respectiv a rinofaringelui, a laringelui sau a bronhiilor; în acest ultim caz se vorbeşte de traheobronşită).

O traheită se manifestă prin chinte de tuse persistente, care provoacă o durere toracică. In prima faza această tuse este uscată, apoi este însoţită de expectoraţie în caz de extindere a inflamaţiei la bronhii.

Tratamentul este cel al simptomelor traheitei (medicamente antitusive), antibioti­cele nu sunt prescrise decât în caz de infecţie bacteriană.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”